2010-06-03

Trey Lorenz


I början av nittiotalet fungerade verkligen rnb-genren väldigt annorlunda jämfört med idag. Då var det nästan en självklarhet för många rnb-artister att man gav ut en ballad som den stora hitsingeln på albumet. Idag är balladen som hitsingel nästan en utdöd företeelse och rnb:n har enligt mig nästan tagit död på sig själv i sin iver att allting ska vara för klubben, gymmet, och kommersiella radiostationer.

1992 släppte Mariah Careys bakgrundssångare Trey Lorenz sitt första album och debutsingeln var just en ballad, skriven av honom själv tillsammans med just Mariah Carey och hennes dåvarande hovleverantör av storslagna ballader, Walter Afanasieff. Låten hette 'Someone To Hold' och det är en låt som jag aldrig missar när jag gör spellistor med nittiotalstema eller på temat klassiska slow jams. Därför ser jag det nästan som en plikt att delge er denna pärla.

'Someone To Hold' blev en hyfsad hit i USA, men tyvärr lyckades Trey Lorenz inte riktigt följa upp den med ett helgjutet album och han är fortfarande Mariah Careys bakgrundssångare idag, nästan 20 år senare.

Trey Lorenz - Someone To Hold (prod. by Walter Afanasieff) (1992) [spotify]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar