2010-05-15

Xscape - Love On My Mind (Remix)


Jag fortsätter med mina tjejgrupper och remixer. Näst på tur står Xscape, en av 90-talets viktigaste rnb-grupper, inte minst med tanke på att vissa av medlemmarna kommit att påverka rnb-musiken (och kulturen) långt efter att Xscape splittrades.

Mest utmärkande är väl Tiny och Kandi, som tillsammans skrev 'No Scrubs', bara det liksom! Kandi har ett nytt album på gång efter flera år som framgångsrik låtskrivare, och Tiny, som numera främst är känd som T.I.s baby mama/flickvän kör mest på sin dokusåpagrej, samtidigt som hon försöker lansera OMG Girlz, en tjejgrupp bestående av bland annat hennes och T.I.s äldsta dotter + Lil' Waynes äldsta dotter. Sjuk grej!

Men långt innan dokusåpacirkusen, i januari 1994, släpptes följande låt som tredje singel från Xscapes debutalbum Hummin' Comin' at Cha', den blev dock inte fullt så framgångsrik som de två första singlarna, men är ett jävligt svängigt bevis på varför Xscape utan problem placerar sig bland 90-talets bästa rnb-akter.



Som vanligt vill jag hellre ha remixen, här står Jermaine Dupri, som även producerat originalversionen, för den. Sjukt bra!

Xscape - Love On My Mind (J.D. Street Mix) (1994) [mp3]

2003 skulle Xscape återförenas, dock utan Kandi. Återföreningen resulterade dock endast i en ynka låt, 'What's Up' som aldrig släpptes officiellt, men som är SVINBRA! Någon ny återförening lär det inte bli tal om, särskilt med tanke på att Xscape-tjejerna tycks ha en hel del annat på gång. Men, under gruppens aktiva tid utkom sammanlagt tre album, som alla är fullkomligt fantastiska, så jag/vi kommer garanterat återkomma till Xscape många gånger till här på Candy Rain!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar