2010-05-20

Sparkle


R. Kelly ligger bakom flera av de finaste rnb-duetterna i modern tid. Han har gjort duett ihop med bl a Mary J Blige, Celine Dion, Ciara och Nivea. Men den låt jag kanske håller främst av alla duetter som överhuvudtaget gjorts de senaste tjugo åren är 'Be Careful' med Sparkle.
Hon och R. Kelly wailar inte ikapp som så ofta i sådana här sammanhang, utan får två verser var att sjunga om sina respektive versioner av denna historia om svek och brustna hjärtan.



Två år efter den R. Kelly-producerade och självbetitlade debutskivan var det dags för uppföljaren Told You So. Denna gång hade Sparkle flyttat till klassiska Motown Records och bakom låtarna stod Steve "Stone" Huff, mannen som även låg bakom Avants tre första skivor och som lånat hela sin låtskrivarstil från just R. Kelly.

Skivan var inte på nivå med debuten men fortfarande en stark uppföljare och det kändes som att Mary J Blige och Faith Evans fått en naturlig efterträdare. Dock nådde Told You So inga som helst kommersiella framgångar och inte ens en hitsingel lyckades skivbolaget klämma ut från skivan. Låten 'When A Woman's Heart Is Broken' är i mina öron den låt som sticker ut mest och jag kan fortfarande tycka att Sparkle förtjänade ett bättre öde än att försvinna från rampljuset endast två år efter hon gjort entré.

Sparkle - When A Whoman's Heart Is Broken (prod. by Steve Stone Huff) (2000) [mp3]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar