2010-05-20

4 All The Sistas!


1994 var Missy Elliott 23 år gammal och en av medlemmarna i tjejgruppen Sista. När man lyssnar igenom Sistas album 4 All The Sistas Around da World får man lätt intrycket av att det var så Missy grundlade sin karriär, för skivan är seriöst av kroken. Men närå, den fantastiska skivan, producerad av Timbaland och DeVante Swing, släpptes aldrig.

En singel inklusive video, samt en låt på soundtracket till höjdarrullen Dangerous Minds från 1995, var allt Sista lämnade kvar efter sig, och idag går det knappt att hitta en bild på tjejerna på internetz. Så illa är det. Det är helt sjukt! Skivan är rakt igenom ett rnb-hiphop-swing-mästerverk! Nu gick det ju inte direkt särskilt illa för Missy i slutändan, och om Sista slagit igenom stort kanske vi aldrig hade fått Missys fantastiska karriär, så jag ska inte gnälla i onödan. Men Sista är ett utmärkt exempel på att även under 90-talet uppskattades inte alltid bra musik.

Det är verkligen svårt att välja ut låtar från 4 All The Sistas... Jag övervägde faktiskt att bjuda er på hela skivan, men kunde till slut bestämma mig för tre låtar.

Sista - Hip Hop (1994) [mp3]
Sista - Sweat You Down (1994) [mp3]
Sista - Hit U Up (1994) [mp3]

3 kommentarer:

  1. Vilket sammanträffande, satt just och lyssnade på '4 All the sistas' häromdagen, det är verkligen en pärla bland alla outgivna skivor genom åren.

    SvaraRadera
  2. hej, kan ni skicka en spotify inbjudan till mig så skulle det vara snällt :)
    cool_soft_snygg@hotmail.com

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym!

    Mejla oss en kort presentation av dig själv, och varför vi ska mejla just dig en invite, till info@candyrain.se.

    SvaraRadera