2010-05-14

The Green Eyed Bandit

Erick Sermon är namnet som de allra flesta förknippar med gatuhiphop a´la EPMD. Det kanske inte lika många vet om honom är att under nittiotalet var han även en av rnb-världens flitigast anlitade remixare och producenter.
Jag är i alla fall en av dem som alltid tyckte hans produktioner passade lite bättre åt rnb-artister som Alfonzo Hunter, än Parrish Smith, i alla fall om jag jämför med EPMD:s senare grejer. Men det är jag det.

'Music' känner du säkert till. Kanske också storyn om hur Erick köpte loss mastertejpen av Marvins wailningar och stötande "music, just like music" - för att han helt enkelt visste att det skulle vara värt det. Han hade en banger.

Långt innan 2001 var det dock få wannabee-thugs på klubbarna runt Stureplan som lämnades oberörda av Ericks tidiga låtar som ´Just the way (Playas play)´ och ´Weekend thang´åt Alfonzo Hunter, eller ´Rewind it´ till Beverly Knight.

Som man kunde gnugga höft på East till dessa. Oj, oj. Egentligen är det väl bara Premiers baspumpande rnb-remixer åt artister som Janet Jackson som kommit i närheten av lika genial blandning gata, swing och rnb som Erick gjorde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar