2010-05-14

SWV - Anything (Remix)



SWV var tillsammans med TLC bland de första tjejgrupper att använda en bokstavskombination som gruppnamn. Fenomenet växte under hela 90-talet, och innefattar fantastiska namn som F.A.T.E. (For All That's Endured) och från 00-talet finns exempel som ISYSS (Intelligent Sexy Young Soul Sisters). SWV står som bekant för Sisters With Voices, och trion var en av 90-talets största tjejgrupper. Debuten It's About Time från 1992 slog stenhårt, sålde 3 x platina och gav två enorma hits i 'Right Here' och 'Weak'.


När det gäller 90-tals rnb är jag oerhört svag för de mer eller mindre obligatoriska hiphop-remixerna. Precis som exempelvis En Vogue, släppte SWV en remixskiva, som följande låt är hämtad ifrån.

SWV - Anything ft. Wu-Tang Clan (Old Skool Radio Version) (1994) [mp3]

Underbart!

SWV återförenades 2005, och förväntas släppa ett album i år. Kan bli hur intressant som helst, eller så blir det en sentimental och nostalgisk sörja baserad på "det var bättre förr"-tankar. Tyvärr lutar det åt alternativ nummer två, SWV har den senaste tiden synts på diverse bloggar där de intagit en tydlig "90-talet var bättre"-position (till exempel här). Men! Får de tag på bra producenter som lyckas göra något intressant av vurmen för 90-talet så kan det nog bli riktigt spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar