2010-05-19

Dennis Taylor


År 2000 blixtrade Dennis Taylor förbi i soulvärlden lika snabbt som han dök upp. Från ingenstans kom här en kille som faktiskt lyckades med konsstycket att sy ihop en barytonröst (tänk Barry White) med ett stänk av nittiotalets brittiska soulvåg, fast han var amerikan.
Inte så konstigt alltså att Brooklyn-födde Dennis Taylor fick sin publik främst i England, övriga världen liksom missade honom. Speciellt mycket gillades Full Crew remixen av ´Bad as you wanna be´

Plattan Enough is Enough var också den en fräsch odör i dåtidens soulvärld, inte minst det finfina titelspåret.


Jag har dammat av det här släppet ett antal gången de senaste tio åren, funderat, men finner det fortfarande svårt att förstå exakt varför just det här blev så bra. Egentligen sjunger Dennis Taylor med en rätt otajmad rytmik och han var extremt monoton. Baryton-röster brukar sällan vara roliga mer än enstaka släpp (undantaget Barry såklart) och hans sound var ju egentligen inget nytt.

Det var nog bara det att han gjorde alla de där klassiska soul-rnb-grejerna vi lärt oss älska under nittiotalet så extremt bra. Med en touch av brittiskt, som när den London-baserade rnb och soulproducenten Full Crew remixade honom, så blev resultatet fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar