2010-05-24

Boyz II Men + Jam & Lewis = Magi


Det finns många exempel på artister och producenter som känns som gjorda för varandra till den grad att det blir till ren magi varje gång de möts. Som med Snoop och Dr Dre eller Usher och Jermaine Dupri. Men frågan är om jag kan komma på något bättre exempel på detta fenomen än med Boyz II Men och Jimmy Jam & Terry Lewis.



Det kan knappast vara någon hemlighet vid det här laget att vi på Candyrain dyrkar Boyz II Men. Men även om jag tycker att grabbarna gjort massor av bra låtar tillsammans med olika låtskrivare och producenter och även på egen hand, så finns det ingenting som går upp mot när de jobbar med Jam & Lewis.  

Ett exempel på att min teori känns riktig är låten 'Wishes', som iochförsig framförs enbart av Nathan Morris, men som ändå känns representativ för hur Boyz II Men kan låta när de är uppbackade av Jam & Lewis. Låten bygger på en väldigt smakfull sampling av Buffalo Springfields klassiska 60-talsdänga 'For What It's Worth' och är precis den typen av midtempolåt som producentduon dominerade stora delar av 80- och 90-talen med. Låten var med på soundtracket till en film som hette Kazaam som av skivomslaget att döma handlar om att Shaquille O'neal spelar nån slags variant av "Anden i flaskan". Vi  säger inte mer om det utan låter det bara falla i glömska och njuter istället av låten som gjorde dess soundtrack lyssningsvärt. 

Nathan Morris of Boyz II Men - Wishes (prod. by Jimmy Jam & Terry Lewis) (1996) [mp3]




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar