2010-04-09

Tevin oh Tevin

Av Michael Jacksons wannabees har popvärlden sett både det ena och det andra, av skiftande kvalitet. Tevin Campbell är ingen imitatör, men han är dock en av de allra finaste rnb-artister som kommit fram med just en "Michael-röst" som största tillgång.

Denna pricksäkra sopran-crooner stod på toppen av sin karriär redan som 17-åring, då den idag klassiska midtempo-stänkaren 'Can we talk' (skriven av Babyface) toppade listor och bröt bitar av tonårsflickors hjärtan. Låten behandlade det inte helt obekanta ämnet "kärlek i high school-ålder", samma ämne som modernare artister som Li'l Mama gjort karriär på. Sånt skrevs det alltså även om på 1990-talet. Trots att ringsignaler ännu inte var en aktuell affärsidé.

Texas-Tevin upptäcktes av Quincy Jones som 11-åring, fick som 13-åring sitt genombrott då han leadsjöng på Quincys 'Tomorrow (a better you better me)'. Gjorde sen ett fint inhopp på den Prince-skrivna 'Round & Round' (från ledmotivet till Graffiti Bridge) och släppte album - men blev aldrig finare, mer mitt i prick, eller mer självklar än när han stod där i årstypisk flanellväst med foder 1993. På skolgården, med polarna, i parken. I kängor och en high-top a´la Scottip Pippen och frågade i en refräng, om han och den där tjejen inte bara kunde prata lite. Just där och då var Tevin, oh Tevin. Idag är han ännu en dussinartist som gör neo-soul. Det glömmer vi gärna då vi tittar på detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar