2010-04-15

Kellz


Mats Nileskär, P3:s legendariska musikreporter, och jag diskuterade Kellz en gång. När jag sa hur trist det var att Kelly, vid sidan om sina fantastiska album, gillade att stänka urin på fjortisar så svarade Mats iskallt. "Om det hade funnits videokameror på Marvin Gayes tid".


Han har en poäng där, gode Mats. Och även om man kanske inte tycker att ett övertramp går att legalisera med en annan persons övertramp, så kan vi ändå enas om en sak. RnB kommer inte gå till graven utan att Kellz har ett eget namn på gravstenen. Han har för evigt varit med och format en hel generation soulmän och flick...förlåt kvinnor.

Kellz tidiga år präglas kanske till och med starkare än hans 2000-tal om en sex. Fast mer sex i den bemärkelsen att här handlar det oftare om hans närmast obscena hook-up på snuskiga ord. Staplade på varandra. Mer förklarande, exakt hur han skulle gå till väga när han hade samlag med dem. Medan hans senare 2000-tal lika ofta innehåller både groupie-referenser (easy sex?) och joddling (samlag-orgasm?) som rakt snusk-snusk. Det var mindre finlir på -90 talet med andra ord. Här är tre av Kellz allra finaste, kåta ögonblick de tidiga åren.

R. Kelly – It Seems Like You're Ready (1993) [Spotify]

R. Kelly – Baby, Baby, Baby, Baby, Baby... (1995) [Spotify]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar